Cufarasul Juliei - Arta nodurilor impletite!!!

In drumul nostru de a forma o comunitate handmade veritabila, incercam sa patrundem, cumva, in culisele celor care au ceva de oferit, ceva unic, si de mare valoare, ceva HANDMADE.  Azi va invit sa descoperiti o artista handmade inedita pe AlyBoutique- Cufarasul Juliei, al carei shop este presarat cu sforicele, impletituri, culoare si multa pasiune.

  - de cand ati inceput cu acest hobby?

"So, ma numesc Iulia Tomescu, sunt din Iasi si sunt pasionata de handmade. Lucrez in aceasta tehnica din 2003 de cand am vazut primele panouri facute astfel si m-am indragostit de ele. Apoi am ajuns sa invat aceasta tehnica dintr-o pura intamplare. Lucrez cu pasiune, cu placere, cu bucurie, cu relaxare.

 - ce v-a determinat sa aprofundati aceasta pasiune?

Tehnica in care lucrez se numeste macrame sau tehnica innodatului. In aceasta tehnica realizez impletituri din sfoara si/sau orice alt fel de fir.

Cuvantul macrame are la origine arabul "migramah" care inseamna franjuri ornamentali sau mai bine cunoscutii ciucuri. Prin extensie, aceasta denumire a fost data obiectelor realizate prin innodarea manuala a firelor, intr-o anumita ordine, in dorinta de a realiza un model. De asemenea, tot prin extensie a ajuns ca si denumire ptr tehnica innodarii firelor cu croseta (din care rezulta acele mileuri pe care cu siguranta toti le-am avut in casele noastre :) ).

Tehnica innodatului sau tehnica macrame, ca si tehnica de lucru manual este cunoscuta din cele mai vechi timpuri."

- care ar fi sursele de inspiratie?

"Gama de fire pe care o folosesc este diversa: iuta, canepa, bumbac, matase, lana, fir acrylic etc.

De asemenea, combim impletiturile mele cu panza de sac, cu fetrul si cu lutul. Placutele de lut pe care le folosesc au fost create special pentru mine, pentru lucrarile mele si au diverse forme, insertii, modele.

O mare parte din lucrarile pe care le fac sunt rotunde. Forma cercului permite o variatie deosebita de modele in nodurile folosite, combinatiile de culori, materialele utilizate, elementele deco aplicate."

- sunteti multumita de ceea ce realizati?

"Toate creatiile mele sunt unicate si de inspiratie proprie. Pur si simplu am o idee de inceput in cap, ma pun in fata lucrurlui si mainile incep sa se miste aproape singure. E o stare absolut deosebita."

- care sunt modalitatile de promovare ale produselor?

"Ca si modalitati de promovare: pagina mea de FB - Cufarasul Juliei, o alta platforma online cu magazinul meu de acolo. Ca si participare la targuri din pacate nu am timp, job-ul pe care-l am nu-mi permite."

- participati la targuri sau expozitii? unde anume?

"Ca si expozitii planuiesc deja pentru primele luni ale lui 2015, dupa sezonul de iarna. Am avut pana acum o expozitie, in 2013 la Hotel Traian Iasi.

Am participat de asemenea, pe o alta platforma online la doua concursuri. La primul concurs (organizat de unul dintre magazinele de pe platforma) toate cele trei lucrari ale mele au ocupat cate un loc iar cea intitulata Fluturi a luat premiul de originalitate. La al doilea concurs - cu tema Golden Made - am intrat in finalisti (acesta a si fost obiectivul meu). 

Multumim Iuliei pentru timpul acordat!

Related Products

Comments (0)